Aktuell utställning i galleriet
22156
page-template-default,page,page-id-22156,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

LUNNEVADS FOLKHÖGSKOLA , ELEVUTSTÄLLNING

Nästa utställning i Galleri Magnifik visar på nytt konst av elever från Lunnevads Folkhögskola. Utställningen pågår under tiden 19 april till och med 16 maj 2021.

Lunnevads Folkhögskola utanför Linköping har bland annat estetiska utbildningar i dans, musik och konst. Dessa utbildningar är eftergymnasiala och de flesta eleverna är unga människor som förbereder sig för att klara inträdesprov till högskolor. Konstlinjens elever söker vidare till utbildningar med inriktning mot t.ex. design, illustration, animerad film, grafisk formgivning och konst.

Nu aktuell utställning visar arbeten som eleverna gjort när de arbetat med uppgifter och projekt i skolans kurser. Undervisningen har en tyngdpunkt i tekniskt kunnande t.ex. genom modellteckning, bildkomposition, färglära och bildteori. Men lika viktigt för eleverna är att utveckla sitt berättande och sitt eget bildspråk. Genom projekt av olika slag, där eleverna undersöker och berättar utifrån ett tema, lär de sig att visa hur och vad de vill gestalta för att kunna nå fram till betraktaren.

Utställningen öppnas måndagen den 19 april. Välkomna till Galleri Magnifik men vi begränsar antalet besökare som samtidigt kan vara där till 8 personer.

Gallerigruppen genom Jan Hällgren


P g a pågående pandemi kommer det inte att bli någon vernissage. Folkhälsomyndighetens
rekommendationer kommer att följas. Vi begränsar antalet samtidigt närvarande och uppmanar
besökarna att hålla avstånd.