Ny församling bildas

Ny församling bildas

Pressmeddelande | 18 februari 2021

Baptistkyrkan och Missionskyrkan i Linköping bildar Equmeniakyrkan Linköping. Församlingarna har i tio år tillhört samma samfund och regelbundet firat gudstjänst tillsammans.

Den nya församlingen kommer att använda nuvarande Missionskyrkan på Drottninggatan 22 som sin kyrkobyggnad och samla 700 medlemmar.

– Vi har mycket gemensamt. Tillsammans blir vi en djupare och större gemenskap som ännu bättre kan följa Jesus och betjäna Linköping.” säger Marcus Lind, församlingsföreståndare för nuvarande Missionskyrkan.

Församlingarna har i tio år tillhört samma samfund och regelbundet firat gudstjänster tillsammans. Formella samtal mellan församlingarna om samgående inleddes sommaren 2020 och i början av 2021 togs de formella besluten. Processen kommer att pågå under större delen av 2021 och innefattar sammanslagning och överföring av medlemmar, verksamhet, personal och fastigheter till den gemensamma församlingen samt namnbyte.

Faktaruta: Equmeniakyrkan bildades 2011 och är Sveriges tredje största trossamfund sett till antal betjänade efter Svenska kyrkan och Katolska kyrkan. I och med samgåendet får den nya församlingen över 700 medlemmar och blir därmed samfundets näst största sett till medlemsantal.

Marcus Lind

Pastor och församlingsföreståndare