Nya riktlinjer

Nya riktlinjer

Med anledningen av Folkhälsomyndighetens beslut (29 okt 2020) om skärpta allmänna råd i Östergötlands län har församlingsstyrelsen ikväll tagit följande beslut: Vi ställer med omedelbar verkan in all församlingsverksamhet med fysiskt deltagande till och med den 19 november. Det enda undantaget är konfirmationsarbetet då detta är en barn- och ungdomsverksamhet som riktar sig till barn födda efter 2005.

Våra gudstjänster fortsätter att sändas via Youtube men nu med ett begränsat antal medverkande och vi tillåter under denna period inga deltagare på plats. Det är så klart i stor kontrast mot det beslut vi gick ut med igår. Ett beslut som vi tagit tidigare men velat förbereda noga innan vi gick ut med det. Samtidigt skrev vi i slutet att det skulle komma att ändras om riktlinjerna förändrades vilket nu är fallet. Nu får vi alla hjälpas åt att följa de allmänna råd som gäller så att vi får stopp på smittspridningen igen.

När det gäller vårt årsmöte som var tänkt att vara både på plats och digitalt blir nu helt digitalt då det äger rum den 15 november. I nästa vecka kommer vi gå ut med mer information och instruktioner om hur mötet kommer att gå till. Detta med ambitionen att alla medlemmar som vill får möjlighet att delta i årsmötet trots rådande omständigheter.